Popravka poklopca na laptopu

MSI poklopac

MSI GX700, MSI MS-171F, MSI MS-1719, MSI VR705

MSI nudi solidne performanse na svojim laptopovima niže i srednje klase po veoma povoljnim cenama, ali skoro svaki od tih modela ima isti problem sa gornjim poklopcem. Šarke i poklopac su vrlo loše urađeni, tako da se usled stalnog otvaranja i zatvaranja iščupaju nosači šrafova i pukne plastika, a zatim i šarka. Na kraju ostaje samo da se promeni ceo gornji poklopac. Ugroženi modeli su: MSI GX700, MSI MS-171F, MSI MS-1719, MSI VR705, kao i još neki drugi.

Vremenom i šarke zaribaju, pa se teže otvara i zatvara poklopac, tako da na kraju one pucaju.

Teško je naći poklopac sa šarkama za MSI laptopove jer svaki ima isti problem, pa i kad ga nađete, to je prilično skupo.

Možete sprečiti problem ako pažljivo otvarate i zatvarate poklopac laptopa na bilo kom modelu (ne samo MSI), kao i da jednom u pola godine ili godinu dana rasklopite poklopac i podmažete šarke WD40 sprejem. Ako su previše stegnute, možete klještima odviti šraf za 1/4 kruga i tako dobiti mnogo fleksibilnije otvaranje poklopca.

Popravka poklopca na laptopu

Što se tiče popravke poklopca, mi to radimo ukoliko oštećenje nije veliko ili ako nemamo drugi poklopac. Nosači se ponovo učvrste u plastiku, popuste se i podmažu šarke i na kraju se sve to zalije plastikom, tako da bude čvršće nego fabrički. Čak i ako je Vaš laptop tek počeo da pokazuje problem sa otvaranjem poklopca, možete ga preventivno doneti u servis da ga učvrstimo, tako da više ne može da se polomi.

71 thoughts on “Popravka poklopca na laptopu

  • Zdravo, imamo poklopac za sličan model, trebalo bi da odgovara. Možete doći ili poslati sliku poklopca da uporedimo, a cena sa zamenom je 40€.

  • Poštovani, imamo poklopac za MSI GX700. Cena sa zamenom poklopca (bez šarki i ekrana) je 40€, a ako je potrebno, šarke su dodatno 10€ komad. Pozdrav

 1. Postovani zanima me dali imate poklopac i sarke za msi gx600px. I koja bi bila cena zamene ?

  • Poštovani, imamo poklopac za MSI M677, trebalo bi da odgovara, pa je najbolje ako možete svratiti do servisa da uporedimo na licu mesta. Cena sa zamenom je 40€. Eventualno pošaljite slike poklopca na mail pa ćemo javiti da li je to to.

 2. Imam MSI laptop 17 sarka leva je zaribala i pukla mi je plastika na poklopcu.Koliko bi kostala popravka?

 3. Pozdrav,
  zanima me da li imate poklopac za MSI CX623, nije u pitanju šarka nego žabice koje spajaju masku i ekran pa se prilikom otvaranja i zatvaranja odvaja.
  Kolika bi bila cena sa zamenom?
  Hvala!

 4. Poštovani, trebao bi mi poklopac za MSI cx600x zajedno sa sarkama. Da li imate na stanju i koja je cena?
  Hvala!

  • Zdravo, nemamo poklopac za MSI, mada treba da stigne neki sličan za delove uskoro. Ako bude taj, javljamo.

 5. pozdrav potrebna mi je zamena plastike oko ekrana ili komplet sa sarkama za msi ex723

  • Zdravo, nemamo takav poklopac. Za MSI je generalno teško naći kućišta jer su sva polomljena, a novih nema da se kupe.

 6. imam kao i mnogi problem sa msi 163b ili ti vr610x (neznam koja se oznaka tacno gleda) problem sa gornjim poklopcem koji je pukao al mislim da su sarke ok pa me zanima da li postoji kornji deo kucista ekog drugog msi modela koji je kompatibilan sa ovim mojim ili moram da trazim isti i da li je moguce da sam kupim pomenuti deo i donesem vama da mi vi zamenite sve to?pozz i hvala unapred

  • Mora poklopac samo od tog modela, neki su slični ali se razlikuju po nekim sitnicama tako da ih nije moguće iskoristiti. Ako uspete da nabavite poklopac, mi možemo uraditi zamenu za 1.200 din. Pozdrav!

 7. Da li imate polovnu gornju masku monitora za MSI ex610? Potebna mi je samo maska, sarke su mi dobre

  • Zdravo, prodajemo samo kompletan poklopac sa šarkama, cena je 50€ sa zamenom. Vi možete posle prodati Vaše šarke i umanjiti troškove.

 8. Poštovani, da li imate poklopac i masku displeja za MSI GX701X 286EU i koja je cena. Hvala.

 9. Pozdrav,dali imate sarke za TOSHIBA SATELITE C655,i koja je cena sa zamenom?

 10. Postovani, da li posedujete poklopac i sarke (ili pak citavo kuciste) za model MSI Ex630? Ukoliko posedujete, da li biste mi mogli reci okvirnu cenu. Srdacan pozdrav

 11. Postovani, da li imate poklopac i sarke za MSI VR600 i koja je cena?

 12. Postovani,

  Da li imate poklopac i sarke za MSI gx720x i koja je cena sa zamenom?

  • Poštovani, nažalost nemamo takav poklopac. Pogledajte po oglasima, a mi ga možemo zameniti, usluga je 10€.

 13. Zdravo, na modelu MSI VR601x pukle su mi i sarke i plastika bas kako ste opisali, da li mozete to da zamenite, iz Krusevca sam, kako bi mogli to da organizujemo, pod uslovom da imate deo….cini mi se da i gornje kuciste od VR610x odgovara ovom istom modelu

  • Zdravo, imamo nov poklopac sa šarkama, sa zamenom je 80€. Polovnih nemamo. Ako ste zainteresovani, možete poslati laptop na našu adresu i sledeći dan ćemo ga srediti i poslati nazad.

 14. Postovani, mislim da mi se polomila jedna sarka na poklopcu lap topa acer, da li se moze zameniti samo sarka ili se mora menjati ceo poklopac, molim vas i da mi kazete cenu u oba slucaja,,..
  Mislim da je oznaka Acer E1-571
  Milim vas takodje da mi prosledite odgovor i na mail adresu,
  ljiljana_021@yahoo.com

  Hvala,,..

  • Poštovana, pogledali smo kod kolega, trenutno nema takve šarke. Javićemo ako nađemo neku, može samo to da se menja. Pogledajte i po oglasima, mi je možemo zameniti za 10€ ako nađete. Pozdrav!

 15. Pukla mi je sarka na modelu MSI VR610X i zamenila bih celo kuciste za novo. Da li imate kuciste i sarke za ovaj model, koliko bi kostala zamena i koliko vremena bih bila bez laptopa? Hvala unapred na odgovoru

  • Zdravo, imamo šarku za taj model, cena je 30€ sa zamenom. To možemo da završimo za sledeći dan, ili za isti dan (+10€) ako je hitno.

  • Zdravo, nemamo takvu masku ali ćemo pokušati da je nabavimo. Zamena je 20€ + deo.

 16. pukli su mi drzaci ekrana tokom dizanja i spustanja ekrana, bas onako kako ste opisali,imate li zadnju, prednju plastiku (masku) , lijevi i desni drzac ekrana koji se sarafi na baglame?

  • Zdravo, verovatno imamo poklopac za MSI, javite koji je tačno model da bi mogli da Vam kažemo cenu za to sa zamenom (ne prodajemo delove).

 17. ostetio mi se gornji poklopac leptopa. od lampe je pregorela plastika. u pitanju je hp, aluminijumski, da li je moguce naci takav poklopac da se zameni?

  • Zdravo, napišite nam koji je model laptopa. Okvirno, cena novog poklopca sa šarkama je 40-60€, polovnog oko 20-30€, zamena je 20€.

 18. da li moze da se zameni poklopac na asusovom notebooku ee pc seshell serries,i koja je cena? hvala 🙂

  • Pozdrav, nemamo takav poklopac. Možda može da se nađe preko oglasa polovan, pa javite ako treba zamena (20€).

Comments are closed.