Baterije za laptopove

Baterija za laptop traje oko 2-3 godine, posle čega znatno opadne kapacitet i treba je zameniti. Neispravna baterija može se naduti i uništiti laptop, pokvariti punjač ili napraviti druge probleme. Ako laptop ne može da radi duže od 20 minuta na bateriji, to je znak da je treba zameniti ili izvaditi iz laptopa.

baterija-za-laptop

Proverite ispravnost laptop baterije programom HW Monitor.

U ponudi imamo baterije za laptop računare većine proizvođača:

  • HP
  • Asus
  • Lenovo
  • Toshiba
  • Fujitsu
  • Acer
  • Samsung
  • Sony
  • MSI

Zamenske baterije za laptop

Sve naše baterije za laptop su zamenske, visokog kvaliteta ćelija, što znači da su po specifikaciji vrlo slične originalnim. Uz pravilnu upotrebu prema uputstvu koje dobijete, baterija za laptop će trajati godinama. Nudimo besplatno formiranje baterija ako ostavite laptop kod nas prilikom poručivanja. Tako će baterija biti propisno formirana, kalibrisana i radiće maksimalno dugo.

Pazite se prevare! Neki prodavci ne priznaju pravo na reklamaciju čak ni ako je baterija kupljena prazna i ne puni se, nego vas ubede da je niste pravilno formirali. Primer lošeg prodavca je Triax Power i sajt svebaterije.net. Puno klijenata nam je došlo razočarano od njih, a onda smo proverili šta ljudi kažu na Google recenzijama i potvrdili da je to firma koju treba izbegavati.

Cena baterije za laptop zavisi od modela i kapaciteta. Baterije za većinu modela laptopova su 4.500 dinara. Interne baterije su generalno skuplje jer su kompaktnije i potrebno je rasklopiti laptop da bi se ugradile. Okvirna cena ugradnje internih baterija je 1.200 do 1.500 dinara.

Kako saznati model i poručiti laptop bateriju

Za baterije koje se mogu skinuti bez rasklapanja laptopa potrebno je samo da vidite oznaku modela na njoj. Najbolje je nam pošaljete slike baterije iz 2 ugla ili donesete bateriju ili laptop. Ako je baterija za laptop interna, odnosno ugrađena u laptop, ne možemo je poručiti dok ga ne rasklopimo i utvrdimo koja je baterija potrebna. Ta usluga se dodatno plaća, pogledajte cenovnik.

Pošaljite upit i javićemo vam okvirnu cenu i mogućnost nabavke, a za bilo šta precizno, moramo videti sliku i model baterije i laptopa.

Baterija za laptop se poručuje tako što možete ostaviti laptop ili avans 50% ili uplatiti ceo iznos, a stiže nam iz veleprodajnog magacina obično sledećeg dana.

Kako formirati novu bateriju za laptop

Novu litijum-jonsku bateriju za laptop je potrebno formirati pre upotrebe. Baterije obično stižu napunjene oko 30-50%, pa je važno da ih prvo ispraznite do 8%.

Podesite u opcijama napajanja (Power options) da laptop ide u režim spavanja na 8%, tako da više ne morate da razmišljate o tome. Preporuka je i da stavite Low Battery Level na 20%, kako biste bili upozoreni na vreme da završite šta imate i ugasite laptop ili priključite punjač.

Podešavanje baterije

Pustite neki video i sačekajte da laptop ode u mod spavanja (sleep). Zatim, dok je laptop isključen, potpuno napunite bateriju za 2-4 sata, zavisno od kapaciteta baterije. Trebalo bi da lampica za punjenje prestane da svetli.

Koristite laptop normalno bez priključenog punjača dok kapacitet baterije ne opadne na 20%. Priključite punjač i radite dalje.

Preporučuje se da na svaka 2-3 meseca uradite jedno kompletno pražnjenje baterije i kompletno punjenje, kao prilikom formiranja.

Ukoliko se budete pridržavali ovog uputstva, baterija za laptop može trajati godinama.