Baterije za laptop

Baterija za laptop traje oko 2-3 godine, posle čega znatno opadne kapacitet i treba je zameniti. Neispravna baterija može se naduti i uništiti laptop, punjač ili praviti druge probleme. Ako laptop ne može da radi duže od 20 minuta na bateriji, to je znak da je treba zameniti ili izvaditi iz laptopa.

baterija za laptop

Proverite ispravnost laptop baterije programom HW Monitor.

U ponudi imamo baterije za laptop računare većine proizvođača:

  • HP
  • Asus
  • Lenovo
  • Toshiba
  • Fujitsu
  • Acer
  • Samsung
  • Sony
  • MSI

Cena zamenske baterije za laptop

Sve naše baterije su zamenske, visokog kvaliteta ćelija, što znači da su po specifikaciji vrlo slične originalnim. Garancija na naše baterije je godinu dana. Uz pravilnu upotrebu prema uputstvu koje dobijete, baterija za laptop će trajati godinama.

Pazite se prevare! Neki prodavci ne priznaju pravo na reklamaciju čak ni ako je baterija kupljena prazna i ne puni se, nego vas ubede da je niste pravilno formirali. Nije lepo pričati loše o kolegama, ali nama su kolege samo servisi i prodavnice koje rade pošteno. Dakle, primer lošeg prodavca je Triax Power i sajt svebaterije.net. Puno klijenata su nam došli razočarani od njih i kupili kod nas baterije, a onda smo proverili šta ljudi kažu na Google recenzijama i potvrdili da je to maliciozna firma koju treba izbegavati.

Cena baterije za laptop zavisi od modela i kapaciteta. Baterije za neke klasične modele laptopova su od 4.000 do 5.000 dinara, dok su neke interne ili većeg kapaciteta od 5.000 do 7.500 din.

Kako saznati model i poručiti laptop bateriju

Za baterije koje se mogu skinuti bez rasklapanja laptopa potrebno je samo da vidite oznaku modela na njoj. Nekad nam je dovoljan i samo model laptopa. Ako je baterija ugrađena u laptop, ne možemo je poručiti dok ne rasklopimo laptop i utvrdimo koja je baterija potrebna. Cena rasklapanja i ugradnje baterije u tom slučaju je 1.200 dinara.

Pošaljite upit i javićemo vam okvirnu cenu i mogućnost nabavke, a za bilo šta precizno, moramo videti sliku i model baterije i laptopa.

Baterija za laptop se poručuje tako što možete ostaviti laptop ili avans 50% ili uplatiti ceo iznos, a stiže nam iz veleprodajnog magacina obično sledećeg dana.

Kako formirati novu bateriju za laptop

Novu litijum-jonsku bateriju za laptop je potrebno formirati pre upotrebe. Baterije obično stižu napunjene oko 30-50%, pa je važno da ih prvo ispraznite do 8-9%. Možete podesiti u opcijama napajanja (Power options) da laptop ide u režim spavanja na 9% (Critical level action: Sleep mode), tako da više ne morate da razmišljate o tome.

Zatim, dok je laptop isključen, potpuno napunite bateriju za nekih 3-4 sata.

Koristite laptop bez priključenog punjača dok kapacitet ne opadne do nekih 30% i ponovo priključite punjač.

Preporučuje se da na svaka 2-3 meseca uradite jedno kompletno pražnjenje baterije i kompletno punjenje, kao prilikom formiranja.

Ukoliko se budete pridržavali ovog uputstva, baterija za laptop može trajati godinama.