Servis desktop računara

Servis računara, bilo da su u pitanju laptop ili desktop, radimo rutinski brzo i kvalitetno, jer svaki naš serviser ima preko 10 godina iskustva u tom poslu. Osim popravki svih vrsta, radimo i sklapanje računara po želji i održavanje računara za firme.

Dom je tamo gde ti je desktop računar. 🙂

Desktop računar

Desktop računar je pravljen tako da bude jak, nadogradiv i izdržljiv. Ipak, i oni se kvare, a najčešće zbog prašine koja prouzrokuje pregrevanje komponenti. Desktop računari mogu da traju i po nekoliko godina bez ikakvog održavanja, ali je preporučljivo da se bar očiste od prašine na godinu dana.

Čišćenje desktop računara

Redovno čišćenje računara je brza i jeftina usluga, koja će mu produžiti radni vek. To možete donekle uraditi i sami usisivačem i četkicom, ali ne možete očistiti kritična mesta na kojima se najviše zadržava prašina. To su rebra hladnjaka na procesoru i grafičkoj kartici, kao i unutrašnjost napajanja. Tom prilikom možete oštetiti neku komponentu ili spaliti ploču i napraviti ozbiljnu štetu. Ovo ne pišemo da bi vas plašili, već da bi vas upozorili da nam dosta ljudi stiže na ozbiljne popravke računara posle samostalnog čišćenja.

Osim čišćenja računara, često je potrebno uraditi reparaciju ventilatora ako krče ili su bučni u radu. Glavni ventilatori su na procesoru i grafičkoj kartici, a bitni su i onaj u napajanju i dodatni ventilator na kućištu.

Ako se računar pregrevao i nije nikad menjana termalna pasta, možemo uraditi i zamenu termalne paste na procesoru. Time će se bolje odvoditi toplota sa procesora i trajaće vam duže. Koristimo veoma kvalitetnu termalnu pastu, koja značajno snižava temperaturu u odnosu na obične.

Čišćenje računara će mu produžiti vek i rešiti vas bespotrebnih troškova u dužem periodu.

Servis desktopova

Od usluga na desktop računarima radimo sledeće:

  • popravka matičnih ploča
  • servis grafičkih kartica
  • popravka napajanja
  • nadogradnja računara
  • čišćenje računara od prašine
  • spasavanje podataka
  • popravka monitora
  • sklapanje PC konfiguracija.

Za sve ostalo, pišite ili pozovite. Imamo ogromno iskustvo u servisiranju desktop računara i ne postoji problem koji ne možemo rešiti.