Zamena tastature na laptopu

Zamena tastature na laptopu

Zamena tastature na laptopu usled prestanka rada tastera ili mehaničkih oštećenja uglavnom ne predstavlja veliki trošak, ali ako je laptop poliven, kvar može biti fatalan za laptop i podatke. Ako ste polili laptop vodom, pivom i sl., pod hitno uradite sledeće…

Izvucite kabal punjača iz laptopa i izvadite bateriju što je pre moguće! Nemojte čekati da se laptop regularno ugasi na Shutdown! Zatim okrenete laptop naopačke i ostavite ga tako da iscuri tečnost. Nikako ne pokušavajte da uključite laptop sledećeg dana niti narednih nekoliko dana, jer ako je prošla tečnost na ploču, ona neće ispariti tako brzo i laptop će prilikom uključivanja biti trenutno spaljen. Tek posle nedelju dana možete uz veliki rizik probati da uključite laptop i vidite šta će se desiti. Ali, svakako preporučujemo da ipak odnesete laptop u servis da se proveri da li je bezbedan za rad i da se zameni tastatura. Zaista ne vredi rizikovati vredan laptop zbog tastature koja za standardne modele košta oko 30€.

laptop-tastatura1

Tastatura se sastoji od više slojeva folija sa kontaktima koje su zaheftane za lim i ako se polije nečim, nije je moguće očistiti, već se mora zameniti. Neke tastature se skidaju jednostavno, čak i bez skidanja šrafova, pa se usluga zamene ne naplaćuje dodatno. Da bi se uradila zamena tastature kod nekih modela laptopova, potrebno ga je rasklopiti, odvojiti staru tastaturu od panela i uklopiti novu, što je posao od 1-2 sata. Ovakva usluga se dodatno naplaćuje, pa je najbolje da pozovete i proverite cenu zamene tastature na Vašem laptopu.

U ponudi često imamo i polovne očuvane tastature, a uglavnom prodajemo nove sa garancijom od godinu dana. Imamo laptop tastature za većinu modela, ali za neke posebne modele potrebno je da ih naručimo i cene mogu biti veće nego za standardne modele.

Usluga zamene tastature na laptopu obično može da se završi odmah ako je imamo na stanju, odnosno u većini slučajeva za sledeći dan. Ako želite da Vam pošaljemo tastaturu da je sami ugradite, ne dajemo garanciju jer je možete oštetiti prilikom montaže.

Ukoliko je potrebno zameniti tastaturu na laptopu, možete nas pozvati i saznati odmah cenu, kao i zakazati termin za zamenu, tako da ne čekate i ne ostavljate laptop u servisu. Ako tastaturu moramo da naručimo, potrebno je da uplatite avans, a mi javljamo čim stigne.

Pošaljite online upit za zamenu tastature za Vaš model laptopa.

12 thoughts on “Zamena tastature na laptopu

 1. Trebala bi mi zamena tastature na HP ELITEBOOK 840 G5, da li porucujete iz inostranstva u takvim situacijama, ili mogu da porucim ja, a vi odradite ugradnju?

  • Takvu tastaturu nemamo u nabavci. Možete poručiti preko ebay, naša ugradnja je između 500 ili 1.000 din, zavisno od toga da li mora da se skida donji poklopac ili ne. Ako mora da se skida i poklopac, razmislite o čišćenju laptopa sa zamenom termalne paste, cena 2.500 din sa sve zamenom tastature.

 2. Pozdrav, da li radite zamenu pojedinacnih tastera na laptop tastaturama? Unapred hvala, Marija.

  • Zdravo, možete doneti laptop da pogledamo da li imamo u rashodu neku neispravnu tastaturu da zamenimo tastere, ako je 1-3 kom to je gratis.

   • Cao, mene zanima isto ovo, samo sto bih zamenio vise tastera (otp. 20, sa srpskog layout-a na INT).
    Laptop: LENOVO Y50-70

   • Zdravo, ne radimo prebacivanje tastera, jer je mogućnost za oštećenja velika. Nova tastatura sa zamenom je 6.500 din jer mora sve da se rasklopi i rashefta, zatim zahefta nova i sklopi. Usput se čisti laptop od prašine.

 3. Pozdrav! Da li postoji verovatnoca da je pola tastature prestalo da radi ili radi permutovano ukoliko je prilikom brisanja iste uslo nekoliko kapi tekucine? Da li moze da se zameni tastatura i koliko bi kostalo? Model laptopa je: Asus G551J.
  Srdacan pozdrav, Milica

  • Zdravo, ako je ušla tečnost u tastaturu, to jako retko može da proradi kad se dobro osuši, nikako fenom. Nova tastatura bi trebalo da je 5.900 din sa zamenom, ali to možemo znati tek ako donesete laptop. Garancija je godinu dana.

  • Zdravo, mislim da to niko nema niti menja ostim ovlašćenog servisa, koji menja ceo donji deo. Cena je verovatno blizu vrednosti laptopa, ali možete pitati. Potražite na internetu Nepo System.

 4. Zanima me zamena tastature na laptopu Acer Aspire E1-572G tacnije model 34014G50Mnkk, znaci kompletna zamena, da li je uopste ima na lageru i cena naravno

  • Zdravo, zamena uključuje rasklapanje panela i odvajanje zaheftane tastature (vrlo komplikovano), cena je 5.900 din, garancija godinu dana. Pošto ne možemo znati 100% koja je tastatura u pitanju, potrebno je da ostavite laptop da ga rasklopimo i dođemo do tastature, a nova ukoliko je nemamo na stanju, stiže za sledeći dan.

Comments are closed.