Najbolji torrent sajtovi 2019

Verovatno nema korisnika računara koji nije čuo za Torrent mrežu i bar jednom pokušao da nađe na Internetu neki film, crtani ili program, a zatim naišao na gomilu problema. Ovde ćemo objasniti šta je Torrent, kako ga bezbedno koristiti i koji su najbolji torrent sajtovi 2019. godine.

torrent sajtovi

Prvo, torrent sajtovi su uglavnom zabranjeni jer se u njihovoj pretrazi nalaze većinom nelegalni programi, muzika i filmovi, pa ih vlade mnogih država blokiraju, a protiv njihovih vlasnika, pa čak i korisnika, podnose tužbe. Pored toga, obično se na torrent sajtovima nalazi gomila virusa, pornografije i napadnih reklama. Takvi sajtovi zarađuju velike pare od reklama, ali ih koriste i hakeri da zaraze kompjutere širom sveta, pa im zatim traže otkup za otključavanje dokumenata.

Torrent sajtovi su takođe i veoma korisni. Tu možete pronaći npr. staru verziju nekog programa ili drajvera koji ne postoji nigde drugde, ili besplatne video spotove, serije, muziku i slično. Baziraju se na pretraživanju računara korisnika, a podaci se preuzimaju sa više mesta iz delova, tako da ukoliko se neko i isključi sa Interneta, delovi fajla stižu od drugog korisnika. Provera delova se vrši u Torrent programu, pa možete biti veoma sigurni da ste preuzeli baš ono što ste kliknuli. Ipak, prvo se morate dobro zaštititi.

Zaštita računara od virusa

Da biste bili bezbedni na Torrent mreži, potrebno je da imate neki od najboljih antivirus i antimalver programa. Preporučujemo od besplatnih: Avast, Malwarebytes. Zatim instalirajte neki od Torrent programa, npr. BitTorrent i podesite ga da čuva fajlove na D particiji, npr. D:\Torrents, kako ne bi veliki fajlovi gušili sistem.

Odaberite neki od ponuđenih top 5 Torrent sajtova za 2019. godinu i potražite fajl koji Vas zanima. I NIKADA ne klikćite na prozore koji se sami otvaraju, šta god pisalo!

torrent virusi

Obično se pojavi prozor u kojem piše da nemate neki program, npr. Java ili Adobe Flash player, ili upozorenje da imate viruse, da vam je spor ili zagušen kompjuter itd.. Ako ne možete da se rešite iskačućih prozora, samo zatvorite pretraživač i probajte ponovo.

Dalje, ukucajte naziv fajla, npr. “dos games pack” i dobićete spisak fajlova. Prepoznaćete da li je to ono što Vam treba, a zatim pogledajte veličinu fajla. Naravno, ako je mali fajl, verovatno je virus, ako je prevelik, proverite da li ima manji. Nema nekog pravila, pogledajte prvih 10-ak i koristite logiku.

koji torent odabrati

Pogledajte obavezno koliko ima Peer-ova, odnosno računara koji razmenjuju isti fajl. Leech su oni koji samo skidaju fajlove ali ne dozvoljavaju razmenu, pa se smatraju zagađivačima jer usporavaju razmenu. Što je manje Leech a više Seed, to je brži prenos.

Takođe, jedan od važnijih parametara je i datum postavljanja, jer ako je neki fajl jako svež, postoji velika mogućnost da je u pitanju virus i da još nisu stigli administratori da ga uklone. Ako fajl postoji više nedelja, meseci ili godina, prilično je bezbedan.

Sledeća stvar je da pogledate komentare, da vidite šta kažu oni koji su fajl već preuzeli, a znak poverenja znači da je fajl postavio pouzdan izvor.

Magnet link je za direktno preuzimanje od strane Torrent programa, ali možete i sačuvati fajl u računaru, a zatim ga ručno dodati u Torrent program.

Kad ste pokrenuli preuzimanje, moći ćete da pratite napredak, i po završetku možete ga skenirati na viruse i koristiti. Kad ga isprobate, dobro je da ga posle par dana uklonite iz Torrent programa i ocenite.

Najbolji Torrent sajtovi u 2019.

  1. Torlock (www.torlock.com) – trenutno najbolji torrent sajt, pod budnim okom administratora. Veoma retko ima virusa, a fajlovi su u najvećem broju ispravni.
  2. The Pirate Bay (www.thepiratebay.org) – već duži niz godina jedan od najboljih pretraživača Torrent fajlova, jednostavan interfejs, veliki izbor fajlova. Iskaču reklame, instalirajte adBlock plus.
  3. KickAss Torrents (www.kat.co/new) – jedan od najboljih torrent sajtova sa dugom tradicijom, prilično bezbedan.
  4. 1337x.to (https://1337x.to) – jednostavan i pouzdan torrent sajt, ima reklame ali je prilično bezbedan. Često je zagušen.
  5. ExtraTorrents (www.extratorrent.si) – sortirani najpopularniji fajlovi po grupama – filmovi, muzika, programi, uputstva itd, vrlo pregledan i lak za upotrebu. Ima virusa.

I samo da napomenemo, neke vlade u EU i svetu prate ko šta preuzima sa Interneta, pa ako živite u takvoj nadgledanoj državi, OBAVEZNO koristite VPN ili nemojte koristiti Torrent, jer možete dobiti popriličnu kaznu ako preuzimate nelegalan sadržaj, odnosno sve što je komercijalno. Preporučujemo TrustZone VPN.

Za anonimnost na Internetu možete koristiti Tor network i Tor browser, što svakako preporučujemo i nevezano za torente, jer nema niko pravo da Vas špijunira i prati šta gledate!

Sviđa Vam se tekst? Podelite ga s prijateljima, hvala!