Popravka poklopca na laptopu

MSI poklopac

MSI nudi solidne performanse na svojim laptopovima niže i srednje klase po veoma povoljnim cenama, ali skoro svaki od tih modela ima isti problem sa gornjim poklopcem. Šarke i poklopac su vrlo loše urađeni, tako da se usled stalnog otvaranja i zatvaranja iščupaju nosači šrafova i pukne plastika, a zatim i šarka. Na kraju ostaje samo da se promeni ceo gornji poklopac. Ugroženi modeli su: MSI GX700, MSI MS-171F, MSI MS-1719, MSI VR705, kao i još neki drugi.

Vremenom i šarke zaribaju, pa se teže otvara i zatvara poklopac, tako da na kraju one pucaju.

Teško je naći poklopac sa šarkama za MSI laptopove jer svaki ima isti problem, pa i kad ga nađete, to je prilično skupo.

Možete sprečiti problem ako pažljivo otvarate i zatvarate poklopac laptopa na bilo kom modelu (ne samo MSI), kao i da jednom u pola godine ili godinu dana rasklopite poklopac i podmažete šarke WD40 sprejem. Ako su previše stegnute, možete klještima odviti šraf za 1/4 kruga i tako dobiti mnogo fleksibilnije otvaranje poklopca.

Popravka poklopca na laptopu

Što se tiče popravke poklopca, mi to radimo ukoliko oštećenje nije veliko ili ako nemamo drugi poklopac. Nosači se ponovo učvrste u plastiku, popuste se i podmažu šarke i na kraju se sve to zalije plastikom, tako da bude čvršće nego fabrički. Čak i ako je Vaš laptop tek počeo da pokazuje problem sa otvaranjem poklopca, možete ga preventivno doneti u servis da ga učvrstimo, tako da više ne može da se polomi.